divendres, 10 de febrer del 2012

LLEGIR PER APRENDRE


"Llegir per aprendre" o l'ús de la lectura per a l'aprenentatge. La capacitat d'utilitzar la lectura com a eina per a l'accés a la informació, la descoberta i l'ampliació de coneixements, és a dir, l'ús de la lectura com a instrument d'aprenentatge en totes les àrees del currículum.



Biblioteca escolar II: La competència informacional des de la biblioteca escolar
Documents de formació Puntedu: procés de cerca, tractament i ús de la informació.


LEER  PARA  COMPRENDER
Treball realitzat pel professor Víctor Moreno adreçat al professorat . Interessant presentació sobre la  comprensió lectora en les diferents àrees de coneixement, amb propostes de treball i activitats orientades, principalment  l’ESO.


Portal de les biblioteques públiques de Salt que presenta un taller en línia de cerca i recuperació de la informació  a Internet. Adreçat a alumnat de 10 a 14 anys, al professorat i responsables de biblioteques. Molt interessant i profitós.


ELS  CONTES  DE  LA  LAURA  I  EN  JOAN
Col·lecció d'11 contes que giren al voltant de continguts científics rigurosos, tant pel que fa al text com a les il·lustracions. Els contes es presenten en format pdf i en versió multimèdia, i s'acompanyen de la corresponent guia per facilitar-ne l'explotació didàctica.



ELS  CONTES DE  LA  LUCIA
La Fundació Lucía proposa 10 contes pensats per ajudar els adults a tractar el tema del VIH en la franja d’edats de 7 a 14 anys. La família i els educadors poden seleccionar i aprofitar diverses possibilitats.  Versió en pdf per descarregar, en diverses llengües.

CONEIXEMENTS : Infantil i Primària
Selecció de llibres de coneixements per a Infantil i Primària.
Dossier en pdf.




CONEIXEMENTS : Secundària
Bibliografia per a les àrees curriculars d’ESO a través de tres tipologies documentals: llibres, publicacions periòdiques i recursos electrònics.
Dossier en pdf.




Els TALLERES DE LECTURA són activitats en les que s'experimenta la trobada directa amb textos de diferent naturalesa, on predominen les propostes de treball cooperatives i en que molts dels tallers ofereixen la possibilitat de ser plantejats com a joc o com a ruptura del treball quotidià.
Cada taller es recomana per a determinades àrees del currículum.  S'agrupen els tallers en tres grans blocs:
a) textos literari   b) textos informa     c) textos pràctics






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada